+90(472) 215 98 63 uzemdestek@agri.edu.tr

Sınav Tarihi: 20.10.2021

Sınav Süresi : 30 dakika

Sınav Adresi: http://lms.agri.edu.tr/

1. Hazırlık Sınıfında okuyan öğrencilerimiz  bu sınava girmeyeceklerdir.
  2. Öğretim dili Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına ilk defa kayıt yaptırarak öğrenime başlayan öğrenciler bu sınava girebilir. Sınava girmek isteğe bağlıdır. Sınavdan başarılı olan öğrenciler Güz yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve Bahar yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil II derslerinden muaf olurlar.
  3. Sınav saatleri fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencileri için farklılık göstermektedir.
  4. Sınavdan başarılı olan öğrenci listeleri  web sitesi ana sayfasından ilan edilecektir.
  5. İngilizce Muafiyet Sınavının geçme notu 70’tir.
  6. Sınava birimlerine dilekçe ile başvuran öğrenciler alınacaktır.

Sınav Saati : 10:00-10:30 arası

Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eczacılık fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi.

Sınav Saati : 11:00-11:30 arası

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Patnos Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Patnos Meslek Yüksekokulu, Eleşkirt Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu.

Not: Yabancı Dil (İngilizce) dersinden muaf olan öğrencilerin sınava girmesine gerek yoktur. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.