+90(472) 215 98 63 uzemdestek@agri.edu.tr

Uzep Sınav Modülü Öğrenci Yardım Dokümanı

Sınava bataryası iyi durumda bir dizüstü bilgisayar ile girilmesi tavsiye edilir, cep telefonu veya tablet ile de sınava girilebilir ancak ekran görüntüleri yeterli olmayabileceğinden tavsiye edilmez. Sınavınıza Chrome, Firefox, Opera, Safari gibi web tarayıcılar ile girebilirsiniz. Sınava girmeden önce internetinizin iyi olduğundan ve dizüstü bilgisayarınızın şarjının dolu olduğundan emin olun.

İŞLEM BASAMAKLARI

1. UZEP’ e kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız.

2. Dersler sekmesinde iken sınav olacağınız dersinizi seçiniz.

3. Menüde Sınav sekmesine tıklayınız.

4. Açık bir sınav oturumu varsa, “Sınava Git” butonuna tıklayarak sınava katılabilirsiniz.

5. Sınav soruları görülmeden önce, sınav kurallarının ve etik değerlerin bulunduğu bir sayfa ekrana çıkmaktadır. Sayfanın en altında okudum kutusu onaylandıktan sonra sınav başlatılır.

6. Sınavda her sayfada bir soru gelmektedir. Üst tarafta kalan süre görülmektedir. Ekrandaki soruyu cevaplayabilir veya cevaplamadan bir sonraki soruya geçebilirsiniz.

7. Sorular açık uçlu, çoktan seçmeli veya doğru/yanlış tipinde olabilir. Açık uçlu sorularda sorunun altındaki metin kutusuna cevabı sizin yazmanız beklenmektedir. Benzer şekilde çoktan seçmeli veya doğru/yanlış tipindeki sorular için size en uygun cevabı seçmeniz beklenir.

8. Sorular ve cevaplar her öğrenciye farklı sırada gelebilmektedir.

9. Son soruyu gördükten sonra, “Geri dön” veya “Sınavı bitir” şeklinde mesaj çıkmaktadır. Geri dön seçmeniz halinde soruları tekrar inceleyebilir, cevapladıklarınızı güncelleyebilir veya cevap vermediğiniz soruları cevaplayabilirsiniz.

10. Sınavı bitir butonuna bastığınızda sınav sona ermiş olur, bir daha sınava giremezsiniz.

11. Sınav sırasında bir kesinti (internet veya elektrik) olursa, başka bir bilgisayardan veya cep telefonundan sınavınıza girip, kaldığınız yerden cevaplamaya devam edebilirsiniz.

12. Sınav için tanımlı oturum süresi ve sınav süresi olacak şekilde iki zaman tanımlıdır: Oturum süresi: Sınava girilebilen zaman aralığı. Sınav süresi: Sınav için belirlenen süre. Oturum süresi sınav süresinden uzun olabilir. Sınava belirlenen oturum başlama saatinden geç girerseniz, oturum sonuna kadar süreniz olacaktır. Örneğin: Sınav Pazartesi günü saat 9:00’da başlayan, oturum süresi 40 dakika ve sınav süresi 30 dakika olan bir sınavınız olsun. Sınavınıza saat 9:00 da girerseniz, 9:30 da sistem kapanacaktır. Eğer sınava 9:20 de girerseniz, sınav süreniz en fazla 20 dakika olacaktır, 9:40’ta oturum sona erecektir.